Niké Reflexológia-BRT-nowem Alternatív és holisztikus gyógyászat

A természetben minden az egyensúly megteremtésére és megtartására törekszik. Így van ez az emberi testtel is, ő is igyekszik fenntartani a belső egyensúlyát.

 

Reflexológia
A reflexológia a természetgyógyászati módszerek egyike. A természetes gyógymódok, ingerhatást alkalmazva, betegségmegelőzésre helyezik a hangsúlyt, illetve a szervezet öngyógyító, önszabályozó képességét támogatja, aktiválja holisztikus szemlélettel. Azaz, az embert egységes egésznek tekinti. A test különböző pontjain mikroterületek találhatóak, amelyeken az egész test kicsinyített mása megtalálható. Ilyen terület a talp is.

Mivel „minden sejt minden információt tárol az egészre vonatkozóan, ezért tud megjelenni a mikroterületeken, a szervezetben bekövetkező változás, jól látható formában. A mikroterületek a testi, lelki és szellemi információk holografikus kivetülései” 1. A reflexológia ezeken a mikroterületeken keresztül igyekszik hatni a szervezetre. A kézen és a lábon idegpontok találhatóak, ezek kapcsolatban vannak egy-egy szervvel. Ezek az idegpontok a mikroterületek, azaz a reflexzónák. Ezen zónák ingerlésével, masszázsával kapcsolat létesíthető az adott zóna és a hozzá tartozó szerv között, és így ingerhatást lehet kifejteni.

Ha bármilyen elváltozás, betegség jön létre a szervezetben, azaz felborul a szervezet egyensúlya, akkor ezek a mikroterületek jeleznek. Ilyenkor salakanyagok rakódnak le a beteg szervnek megfelelő területen. Minél régebbi és súlyosabb a szerv egyensúlyzavara, a lerakódás annál nagyobb és tömörebb. Pl. ha valakinek veseköve van (bár még nem okoz nála fizikai problémát), a vese zónájában érezni lehet apró kis göböket és érzékenységet, fájdalmat is mutathat a talp adott területe.

 

A reflexológiai kezelés

•beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait

•a testnedvek keringését serkenti, helyreállítja (vér-, nyirokkeringés)

•segíti a salak- és méreganyagok kiürülését

•csillapítja a fájdalmat

•oldja a testi, lelki feszültséget

•a hormontermelő mirigyek működését szabályozza.

 

Bejelentkezés:

 

Niki Hristodoulou: 

(20) 405 1128

 

Niki Hristodoulou